Инструменти:
Дигитален термометар со сонда на кабел PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 07 Декември 2009 14:05

Модел 105410

digitalen_uboden_so_sonda

Технички карактеристики:

- мерно подрачје од - 50ºC до +300ºC,

- точност +/- 1ºC,

- должина на сонда 133mm, кабел 1m,

- аларм функција, min/max функција ,

- hold-test функција, °C/°F, батерија вклучена.

-Димензии: 120х60, тежина 80g.

Врвот од сондата се става најмалку 10mm, а најмногу 100mm во супстанцата чија што температура сакате да ја мерите. Со притискање на  копчето H/T за да ја зачувате последната измерена температура. Со притискање на копчето MAX/ MIN на дисплејот се покажуваат максималната, минималната и моменталната температура ( ја покажува max/min температура од уклучувањето на термометарот).

Со притискање на копчето HI AL/ LO AL ја подесувате горната/долната граница за активирање на алармот – кога температурата ќе ја премине подесената граница, звучниот аларм се активира.

Цена - 1,888.00 ден.