Инструменти:
Рефрактометар рачен - оптички PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 07 Декември 2009 11:04
13876684_1768233383390602_3560810033384339709_n
13906832_1768233406723933_6005922013994163338_n

Рефрактометар со мерно подрачје од 0 до 32 Brix

Цена: 3,950.00 ден.

Рефрактометарот се користи за одредување на содржина на шеќер во овошје, сокови, газирани пијалаци, сирупи....Со тоа се добиваат важни податоци за зреењето на овошките и со тоа одредување на вистинското време за берба. Понатака може да се користи во процесот на преработка на овошјето, складирањето, транспортот. Мерењето се врши брзо, со мал примерок (една капка) од сокот. Може да се користи во лозарство, овоштарство, преработувачка индустрија за овошје и сокови, винарии...