Инструменти:
Инфрацрвен Термометар PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 07 Декември 2009 11:01

71tkJP-o5xL._SL1500_

Инфрацрвениот термометар ја мери температурата на површината на објектот. Оптичкиот сензор на уредот ја прима емитираната енергија и ја фокусира на детектор. Тоа мерење се претвара во температурно отчитување кое се појавува на дисплејот и на тој начин се врши мерењето. Со помош на ласерот се врши таргетирање кое овозможува поголема прецизност во мерењето.


Инфрацрвен термометар - Модел 8380
Технички карактеристики:
- мерно подрачје од - 50ºC  до + 380ºC

- време на мерење е 0,5 сек,
- °C/°F,
- фиксна емисивност 0.95,
- однос на раздалечина и пречник на мерената површина е 12:1,

- ласерско таргетирање,

- батерија вклучена

Цена - 3,540.00 ден.

Единечна Цена со попуст - 2.950,00 ден.
За количини поголеми  од 2 парчиња, дополнителен попуст.

71a8CyijfcL._SL1500_
Инфрацрвен термометар мини  - Модел 8220

Технички карактеристики:
- мерно подрачје од - 50ºC  до + 220ºC,
- однос на раздалечина и пречник на мерената површина е 1:1,
- фиксна емисивност 0.95
- батерија вклученa

Цена - 1,450.00 ден.

Единечна Цена со попуст - 1.150,00 ден


41fiz-RY-AL

41b6BrtmgWL