Инструменти:
Влагометар PDF Печати Е-пошта
Среда, 08 Јули 2009 10:30

 36483895_2086012218279382_4491657350544883712_n

Влагометарот е во челично нерѓосувачко куќиште со дијаметар 103 mm.
Мерно подрачје на релативната влажност е од 0 до 100%. 
Инструментот нуди можност сами да правите калибрација и контрола на точноста. 
Произведен во Германија 
Цена - 3,776.00 ден.

Влагометарот ја мери релативната влажност на воздухот на местото или во просторијата каде што е лоциран. Најприфатлива вредност на релативната влажност на воздухот во простории за живеење е 40-70%.