Инструменти:
Полиметар - Термо Хигрометар PDF Печати Е-пошта
Среда, 03 Декември 2008 11:21

Полиметар (Термо-Хигрометар) - за мерење температура и влажност на воздух.

Темометарот е биметален, влагометарот е со влакно.

Мерно подрачје: од -35 до +55ºC и од 0 до 100 % Релативна влажност

Точност: ± 2К (ºC) за термометарот и ±3% за влагометарот

Поделба на скалата: 1ºC на термометарот и 1% на влагометарот. Инструментите се во челично куќиште 249x103mm со дијаметар 103mm.

Инструментот нуди можност сами да правите калибрација и контрола на точноста на влагометарот. Произведен во Германија.

Цена - 4,602.00 ден.

polimetarmetalen