Инструменти:
Термометар дигитален за фрижидер PDF Печати Е-пошта
Четврток, 30 Јуни 2011 14:59
105241   

Мерно подрачје од -30 до +70 ºC
Батерија вклучена
Димензии - 65x42x13mm
Цена - 399.00ден.

Правилното чување на продуктите во фрижидер или замрзнувач, освен што може да ви заштеди пари, кои нема да ги фрлате на расипана храна, може да спречи и сериозни болести. Бактериите на храната која стои на собна температура многу брзо се шират, особено кај месото и млечните производи. Но бактериските заболувања може да се спречат доколку храната правилно ја чувате во фрижидер или ја замрзнете. Температурата во фрижидерот секогаш држете ја на четири степени, но дозволени се и варијации од 2 до 8 степени. Со дигиталниот темометар за фрижидер лесно ќе ја конторлирате температурата во секое време.