Инструменти:
Галилеев термометар PDF Печати Е-пошта
Четврток, 11 Февруари 2010 14:46

s108_380

s109_380

Галилео Галилеј открил дека густината на течноста се менува во зависност од температурата и го креирал термометарот кој го носи неговото име. При зголемување на температурата, топчињата паѓаат кон дното и обратно, со опаѓање на температурата тие се придвижуваат кон врвот. Галилеевиот термометар е всушност многу едноставен за читање на температурата и е одличен декоративен подарок за во канцеларија или за во дневната соба.

Цена за модел 106100 - 650,00 ден.
Цена за модел 106213 - 850,00 ден.
Цена за модел 106244 - 1.560,00 ден.